Εστιατόρια Χανιά- Βότανα Κρήτης- Κρητικά βότανα- εστιατόρια χανιά- βραβευμένα εστιατόρια χανιά- εστιατόριο almyvita

Εστιατόρια Χανιά : 3 Βότανα που ξεχωρίζουν

Το εστιατόριο Almyvita αποτελεί ένα από τα πιό  ξακουστά εστιατόρια στα Χανιά. Σε αυτό τον σύντομο οδηγό θα σας παρουσιάσουμε τα 3 βότανα που ξεχωρίζουν στην κρητική κουζίνα.

Εστιατόρια Χανιά: Τα δημοφιλέστερα βότανα.

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο έχει έντονο άρωμα και γεύση. Χρησιμοποιείται σε τελετουργίες στην ορθόδοξη εκκλησία, στην ιατρική κατά τη παράδοση και έχει πολλά οφέλη. Στη μαγειρική ταιριάζει πολύ σε σούπες, βραστά λαχανικά, κρέας και ψάρι. Επίσης το βρίσκουμε και στη ζαχαροπλαστική σε γλυκά του κουταλιού.

Εστιατόρια στα Χανιά- Κρητική Κουζίνα- Βότανα-Δεντρολίβανο- εστιατόριο Almyvita

Εστιατόρια στα Χανιά- Κρητική Κουζίνα- Βότανα-Δεντρολίβανο- εστιατόριο Almyvita. Loadmaster (David R. Tribble) This image was made by Loadmaster (David R. Tribble)

 

Δίκταμος

Ο δίκταμος έχει δυνατή οσμή και γεύση. Θεωρείται θεραπευτικό φυτό από την αρχαιότητα ακόμα. Πίνεται σαν ρόφημα αλλά χρησιμοποιείται και στη μαγειρική όπως στο αρνίσιο κρέας.

Δίκταμος- εστιατόρια στα χανιά-εστιατόρια Χανιά- κτηρική κουζίνα χανιά- πολυτελή κουζίνα χανιά- μαγειρική με βότανα

Δίκταμος- εστιατόρια στα χανιά- κτηρική κουζίνα χανιά- πολυτελή κουζίνα χανιά- μαγειρική με βότανα. AveraterOriganum dictamnus GotBot 2015 003CC BY 4.0

 

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις τονωτικές του ιδιότητες, σαν πολυφάρμακο. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό ζωμών και φαγητών ,κυρίως κρέατος. Είναι πιπεράτο και ταιριάζει με λιπαρά κρέατα και τυριά.

Βότανα Κρήτης - Φασκόμηλο- εστιατόρια χανιά- κρητική κουζίνα- κρητικά βότανα - κρητική διατροφή

Εστιατόρια Χανιά- Κρητική Κουζίνα & Διατροφή- Εστιατόριο Almyvita. Sotiria SimotaSalvia officinalis faskomiloCC BY-SA 3.0

Η Κρήτη έχει μεγάλη ποικιλία σε βότανα με πολλά και εξαιρετικά οφέλη για τον άνθρωπο. Κάποια από αυτά είναι η μαντζουράνα, ο βασιλικός , η ρίγανη , το θρουμπί,ο δυόσμος και το λεβαντίνι.

Αλμυρίδα Αποκορώνου | Επ. οδος Καλυβών – Κεφαλάς | 73008

Για κρατήσεις: +30 2825033903

info@almyvita.gr | reservation@almyvita.gr

Ωράρειο λειτουργίας:

Δευτέρα – Πέμπτη 19:00 – 00:00

Παρασκευή – Κυριακή 13:00 – 00:00