Εστιατόρια Θαλασσινών Στα Χανιά- Χταπόδι- Almyvita Εστιατόριο

Εστιατόρια Θαλασσινών στα Χανιά: Οι επιλογές μας

  Πολλοί από τους πελάτες μας λατρεύουν το εστιατόριο Almyvita γιατί πάντα θεωρούνταν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στα Χανιά. Πολλοί επισκέπτες έρχονται στο εστιατόριο μας στην Αλμυρίδα για να γευτούν φρέσκα θαλασσινά στα Χανιά, να ανακαλύψουν νέες γεύσεις, να αναδείξουν την γαστρονομία αλλά και να βιώσουν μια ανώτερη διατροφική εμπειρία σε πολυτελές εστιατόριο στα Χανιά. Σε αυτό το άρθρο του blog μας θα σας ενημερώσουμε για τα θετικά των θαλασσινών στην διατροφή σας και θα αναδείξουμε κάποια από τα πιάτα θαλασσινών που μπορείτε να γευτείτε στο εστιατόριο μας στα Χανιά.

Εστιατόρια Θαλασσινών στα Χανιά- Εστιατόριο Almyvita

Εστιατόρια Θαλασσινών στα Χανιά- Εστιατόριο Almyvita

  Εστιατόρια θαλασσινών στα Χανιά: Γιατί είναι τόσο λίγα;

  Αν ψάχνετε για εστιατόριο θαλασσινών και δείπνο με θαλασσινά στα Χανιά μπορεί να διαπιστώσετε πως υπάρχουν ελάχιστα κατεξοχήν εστιατόρια θαλασσινών στα Χανιά. Τα περισσότερα από τα εστιατόρια, ταβέρνες και μέρη για φαγητό στα Χανιά έχουν μια πιο γρήγορη και πρόχειρη άποψη αναφορικά με το δείπνο στα Χανιά.

  Υπάρχουν όμως μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην πόλη μας τα οποία συνέχεια προσπαθούν να προσφέρουν ποιοτικά θαλασσινά στους εκλεκτούς πελάτες τους. Το πολυτελές εστιατόριο  Almyvita είναι ένα από αυτά, και ένας από του λόγους που εστιατόρια στα Χανιά αποφεύγουν τα θαλασσινά είναι πως χρειάζεται μεγάλη εξειδίκευση για να φτιαχτεί ένα πιάτο θαλασσινών στα Χανιά, τα οποία έχουν και τεράστια τουριστική κίνηση.   Για αρχή, το να βρεί κανείς το ιδανικό φρέσκο ψάρι μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς δεν είναι σίγουρο το αν θα βρεθεί συγκεκριμένο ψάρι την καθορισμένη ημέρα ή συγκεκριμένοι τύποι ψαριών για το μενού του εστιατορίου

  Έπειτα, χρειάζονται εξειδικευμένοι σεφ  ώστε να δημιουργήσουν εξαιρετικά πιάτα θαλασσινών στα Χανιά, καθώς και έμπειροι σερβιτόροι που θα γνωρίζουν πως να περιγράψουν τα διάφορα πιάτα θαλασσινών στους πελάτες ή και να βγάλουν τα κόκκαλα από το ψάρι στο τραπέζι. Κυρίως δύο είναι οι λόγοι που βλέπουμε λίγα εστιατόρια θαλασσινών στα Χανιά, και ιδιαίτερα στον τομέα των πολυτελών εστιατορίων. Ένας τρίτος λόγος είναι και οι δυσκολίες στον τομέα της παρασκευής την κουζίνα, το μεγαλύτερο μενού ή ακόμα και ελλείψεις προσωπικού που αποτελούν φραγμό για την δημιουργία πιάτων με θαλασσινά. Το εστιατόριο Almyvita έχει ήδη λύσει όλα αυτά τα προβλήματα, γι’ αυτό και δικαίως θεωρείται ένα από τα λίγα εστιατόρια θαλασσινών στην πόλη μας. 

Θαλασσινό εστιατόριο στα Χανιά- Πολυτελές εστιατόριο Almyvita Χανιά- Αλμυρίδα

Θαλασσινό εστιατόριο στα Χανιά- Πολυτελές εστιατόριο Almyvita Χανιά- Αλμυρίδα

  Θαλασσινά στα Χανιά: Τα θετικά.

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσετε να τρώτε ψάρι και θαλασσινά τακτικά. Ακόμα και σαν τουρίστας σε διακοπές στα Xανιά θα πρέπει συχνά να τρώτε θαλασσινά μιας και έχουν χρήσιμα λιπαρά και υγιεινά συστατικά για μια ισορροπημένη δίαιτα. Όλα από τα θαλασσινά και ψάρια που σας προσφέρουμε στο εστιατόριο μας είναι πλούσια σε βιταμίνες και  ιχνοστοιχεία καθώς και σε ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την υγεία μας. Διαθέτουν επίσης πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και άλλα στοιχεία όπως η Νιασίνη και το Φολικό οξύ.

  Πιάτα από το εστιατόριο θαλασσινών μας στα Χανιά.

  Η παραδοσιακή σούπα ψαριού είναι πάντα πρώτη στην λίστα των ανθρώπων που ψάχνουν για αξιόλογα εστιατόρια θαλασσινών στα Χανιά. Αν και σούπα, αυτό το πιάτο θαλασσινών μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες μιας και συνδυάζει παραδοσιακό με το σύγχρονο. Σερβίρεται με παραδοσιακά κρητικά αρωματικά  και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα θαλασσινών του εστιατορίου μας, εμπνευσμένο από βραβευμένα εστιατόρια Michelin στο εξωτερικό .

  Η δεύτερη επιλογή για ψάρι είναι η δημοφιλής σούπα Γκασπάτσο, η οποία κατάγεται από την Ισπανία και σερβίρεται κρύα. Πήρε το όνομα της από την ομοιότητα της λέξης “gaspa” με την λέξη θραύσμα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο θα βρείτε θραύσματα από θαλασσινά τα οποία σας προσφέρουμε στο εστιατόριο μας στα Χανιά. Το καβούρι είναι πλέον το θαλασσινό που επικρατεί, το οποίο είναι πλούσιο σε διατροφική αξία, βιταμίνη Β12, Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και σελήνιο, κάνοντας το μια υγιεινή εναλλακτική για αυτούς που προτιμούν μια κρύα σούπα στο δείπνο τους στα Χανιά. 

Εστιατόρια Θαλασσινών Χανιά Κρήτη- Almyvita- φρέσκο ψάρι

Εστιατόρια Θαλασσινών Χανιά Κρήτη- Almyvita

Θέλετε να γευτείτε θαλασσινά στα Χανιά; Ξεκινήστε με σαλάτα!

  Στο εστιατόριο μας προτείνουμε πάντα στους πελάτες μας να συνδυάσουν πιάτα με θαλασσινά στο γεύμα τους. Ακόμα και αν δεν προτιμάτε τα ψάρια σαν κυρίως γεύμα, μια σαλάτα με ψάρι μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε ώστε να σας δώσει τα υγιεινά συστατικά που χρειάζεστε από μια σαλάτα. Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε την σαλάτα με σολομό το οποίο είναι ένας διατροφικός θησαυρός, καθώς είναι πλούσιο σε Β βιταμίνες, ποτάσσιο, σελήνιο και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για το νευρικό και αγγειακό σύστημα. Μία σαλάτα θα συνοδεύει πάντα ιδανικά τα κυρίως πιάτα, ακόμα και αν δεν λατρεύετε τα θαλασσινά.

Πιάτα θαλασσινών; Μην ξεχάσετε το σούσι μενού του εστιατορίου!

  Πολλοί από τους πελάτες μας ξεχνούν την καλύτερη πρόταση θαλασσινών μας. Το μενού του σούσι, το οποίο πολλοί από τους πελάτες μας έχουν αξιολογήσει σαν το καλύτερο της πόλης. Το σούσι επίσης θεωρείται θαλασσινό φαγητό καθώς περιέχει φύκια, σολομό, τόνο, γαρίδες και άλλα. 

  Δίνουμε ιδιαίτερη φροντίδα στο σούσι μας  στα Χανιά και έχει μια ιδιαίτερη θέση στο μενού μας. Έχουμε επιλέξει προσεκτικά τους σέφ μας ώστε να σας προσφέρουμε το καλύτερο σούσι στα Χανιά. Σας καλούμε να ανακαλύψετε τα θαλασσινά μας, το μενού σούσι που έχουμε και να τα συνδυάσετε με ένα από τα κορυφαία κρασιά που διαθέτουμε για μια ανώτερη γευστική εμπειρία.

Σούσι στα χανιά- μενού σούσι- σούσι εστιατόριο χανιά- εστιατόρια με σούσι χανιά- ασιατική κουζίνα χανιά- πολυτελή εστιατόρια χανιά- εστιατόριο almyvita

Θαλασσινά και κρασί: Τι να επιλέξω;

  Σαν ένας γενικός κανόνας, το πολυτελές εστιατόριο Almyvita στα Χανιά προτείνει να συνοδεύετε τα θαλασσινά σας με άσπρο κρασί στο μενού θαλασσινών μας. Αυτό δεν είναι αυστηρός κανόνας, αλλά η εμπειρία μας στα εστιατόρια γαστρονομίας στα Χανιά  έχει δείξει πως το κόκκινο κρασί σε συνδυασμό με τα θαλασσινά μπορεί να αφήσει μια ασχημη επίγευση ψαριού , που μπορεί να μην σας αρέσει. Αντιθέτως, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο λευκό ξηρό κρασί ώστε να συμπληρώσετε και να αναδείξετε το δείπνο με θαλασσινά με την ίδια λογική που το λεμόνι ( πικρό και ξινό) αναδεικνύει τα περισσότερα από τα θαλασσινά που θα βρείτε στο εστιατόριο μας στα Χανιά.

Σας καλωσορίζουμε στον κόσμο θαλασσινών του Almyvita! 

Θαλασσινά με Κρασί - Εστιατόριο Θαλασσινών Almyvita Χανιά

Θαλασσινά με Κρασί – Εστιατόριο Θαλασσινών Almyvita Χανιά

Αλμυρίδα Αποκορώνου | Επ. οδος Καλυβών – Κεφαλάς | 73008

Για κρατήσεις: +30 2825033903

info@almyvita.gr | reservation@almyvita.gr

Ωράρειο λειτουργίας:

Δευτέρα – Πέμπτη 19:00 – 00:00

Παρασκευή – Κυριακή 13:00 – 00:00